Zabpelyhes-áfonyás muffin recept

Recept elkészítése:

Zabpelyhes-áfonyás muffin recept

Hozzávalók:
20 dkg liszt,
2 evőkanál zabpehely,
1 csomag sütőpor,
20 dkg (friss) áfonya,
2 tojás,
12 dkg barnacukor,
10 dkg olvasztott vaj,
2 dl tejföl,
½ dl tej.

Elkészítés:

      A lisztet, a zabpelyhet és a sütőport egy tálban összekeverjük. Az áfonyát megmossuk, majd lecsöpögtetjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vajjal, a tejföllel és a tejjel. A lisztes keveréket hozzáadjuk, és a tésztát simára kidolgozzuk, majd 15 percig pihentetjük. A muffinformát sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük 170 °C-ea (gázsütő 3. fokozat). A formákat a tésztával kétharmadig töltjük, majd áfonyaszemeket nyomunk bele. 20-25 percig (tűpróba!) sütjük.

Megjegyzés: Áfonya helyett feketeribizlivel csináltam, finom, valósznűleg más gyümölccsel is jó. (Villő)

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: