"Pina Colada" muffin recept

"Pina Colada" muffin recept

Hozzávalók:
12 dkg cukor (barna),
2 teáskanál sütőpor,
8 dkg kókuszreszelék,
1 csipet só,
18 dkg liszt,
1 tojás,
0,7 dl narancslé,
0,8 dl olaj,
1 dl kókusztej,
(helyette lehet: 1 dl tejet felforralunk 2 evőkanál kókuszreszelékkel, majd leszűrjük),
0,2 dl rum,
20 dkg apróra vágott ananászkonzerv.

Tetejére:
12,5 dkg porcukor,
1-2 evőkanál ananászlé,
1 evőkanál rum,
4 evőkanál kókuszreszelék.

Elkészítés:

      A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra, a muffinformákat kiolajozzuk, vagy papírral kibéleljük. Egy kis tálban összeekeverjük a cukrot a sütőporral, a kókuszreszelékkel, a sóval és a liszttel. Egy nagyobb tálban kikeverjük a tojást a narancslével, az olajjal, a kókusztejjel, a rummal. A két tál tartalmát elvegyítjük, majd belekeverjük az ananászt. A tésztát a formákba töltjük, 20-25 percig sütjük. A formában hagyjuk a muffinokat kicsit kihűlni, mielőtt kivennénk őket. A díszítéshez a porcukrot elkeverjük az ananászlével és a rummal, ezzel megkenegetjük a muffinok tetejét, végül megszórjuk őket kókuszreszelékkel.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra

Kiemelt partnerünk