Juhsajtos-olajbogyós muffin recept
Hozzávalók:
15 dkg kockákra vágott juhsajt,
10-15 db fekete olajbogyó (apróra feldarabolva),
25 dkg finomliszt,
2 teáskanál sütőpor,
1 teáskanál só,
2 tojás,
0,75 dl olívaolaj,
1,5 dl tej, vagy joghurt,
1 teáskanál oregano vagy Provance-i fűszerkeverék.
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a formákat kivajazzuk/olajozzuk. Összekeverjük a lisztet, a sót, a fűszerkeveréket (vagy oreganót) és a sütőport. Habosra keverjük a tojásokat az olívaolajjal és a tejjel, majd hozzáadjuk kis adagokban a lisztes keveréket. Végül belekeverjük a juhsajtot és az olajbogyót. A formákat félig töltjük a tésztával, és 15-20 perc alatt készre sütjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges