Gesztenyés muffin II. recept
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé,
25 dkg gesztenyemassza,
10 dkg puha vaj,
2 evőkanál rum,
2 evőkanál baracklekvár,
5 dkg cukor,
3 tojás,
1 csipetnyi só,
5 dkg liszt,
1 teáskanál sütőpor,
Tetejére:
tejszínhab,
őrölt fahéj.
Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk. A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával. A tojások fehérjéből csipetnyi sóval kemény hbaot verünk, a lisztet pedig elvegyítjük a sütőporral. A tojásfehérjehabot hozzákeverjük a gesztenyés masszához (előbb egy kevés habbal fellazítjuk a masszát, majd óvatosan hozzáadjuk a többi habot is), majd belekeverjük a sütőporos lisztet és a muffinformákba adagoljuk. Előmelegített sütőben 175 °C-n sütjük kb. 30 percig. Tejszínhabbal és őrölt fahéjjal díszítjük.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges