Francia reggeli muffin recept
Hozzávalók:
1/3 csésze vaj vagy margarin,
½ csésze cukor,
1 tojás,
1 ½ cszésze liszt,
1 ½ teáskanál sütőpor,
½ teáskanál só,
¼ teáskanál szerecsendió,
½ csésze tej,
Tetejére:
½ csésze cukor,
1 teáskanál fahéj,
½ csésze olvasztott vaj.
Elkészítés:
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük. A muffinformákat kivajazzuk, vagy papírral kibéleljük.
Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással. Belekeverjük a lisztet, a sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva. A formákat 2/3-ig töltjük a tésztával, 20-25 percig sütjük. Összekeverjük a cukrot és a fahéjat. Rögtön a sütés után a muffinokat belemártjuk az olvasztott vajba, majd a fahéjas cukorba.
Elkészítés ideje: 60perc
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges