Almás-zabkorpás muffin recept

Almás-zabkorpás muffin recept

Hozzávalók:
1 csésze liszt,
1/3 csésze (barna) cukor,
2 teáskanál sütőpor,
½ teáskanál só,
½ teáskanál őrölt fahéj,
½ teáskanál őrölt szerecsendió,
1 csésze hámozott, finomra reszelt alma (1 közepes alma),
¾ csésze víz,
½ csésze tejpor,
¼ csésze növényi olaj,
1 tojás (nagy),
2 csésze zabkorpa (vagy más gabonakorpa).

Elkészítés:

      A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük, a muffinformákat kivajazzuk. Összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat és a szerecsendiót egy közepes tálban. Egy kisebb tálban simára keverjük az almát a vízzel, a tejporral, az olajjal és a tojással, majd hozzáadjuk (kanalanként) a lisztes keveréket is. Végül belekeverjük a korpát. Az előkészített formákba töltjük a tésztát (csak 2/3-ig!) 12-15 percig sütjük, még melegen tálaljuk.

Elkészítés ideje: 40perc

vissza a főoldalra