Főzött mézes máz recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

2 db tojásfehérje,
1/4 teáskanál só,
1 teáskanál víz vagy gyümölcslé,
1 dl méz,
1/2 teáskanál vanília.

Recept elkészítése:

Egy vízfürdős forralóedényben keverjük össze a tojások fehérjét, a sót és a vizet vagy gyümölcslevet. (Ha ilyen edényünk nincs, közönséges lábost vagy fazekat is használhatunk, ám a főzést vízfürdőben - egy nagyobb fazék vízbe állítva - végezzük). Verjük jó keményre a tojásokat, amíg a hab megtartja alakját. A habot tovább verve vékony sugárban adagoljuk hozzá a mézet. Ezután a vízfürdőben főzzük meg a habot, állandó verés közben addig, míg a keverékbél kiemelt habverő csúcsot nem hagy maga mögött (ez a kombinált verés-főzés mintegy 5 percet vesz igénybe). Vegyük le az edényt a tűzről. Adjuk hozzá a vaníliát, és addig verjük tovább a keveréket, míg jól kenhető nem lesz (kb. 2 percig).

Receptek kategória: