Diós mézeskalács recept

files/images/mezes/mezes.jpg
Hozzávalók

13 dkg rétesliszt,
15 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 kiskanál szódabikarbóna,
1/2 kiskanál őrölt fahéj,
1/2 kiskanál gyömbérpor,
1/2 kiskanál mézeskalácsfűszer,
6 dkg összevagdalt dió,
5 dkg barna cukor,
13 dkg olvasztott vaj,
24 dkg méz,
1 evőkanál reszelt narancshéj,
1 1/4 dl friss narancslé,
1 simára vert tojás.

Recept elkészítése:

A sütőt 160 C°-ra bemelegítjük. Egy 14 x 21 cm-es püspökkenyérformát kissé kizsírozunk, és sütőpapírral kibéleljük. A lisztet a tálba szitáljuk, és a szódabikarbónával meg a fűszerekkel összekeverjük. A többi hozzávalóval apránként eldolgozzuk. A tésztát, az előkészített formába simítjuk, és a forró sütőbe tolva 55 percig tűpróbáig sütjük. A sütőből kivéve 3 percig a formában pihentetjük, majd rácsra vagy deszkára borítva hűtjük ki. Citromkrémmel is bevonhatjuk, de felszeletelve, vajjal megkenve is élvezhetjük. Összeállítás: 20 perc Sütés: 55 perc

Receptek kategória: