Halleves recept

Halleves recept
Hozzávalók 4 személyre:

30 dkg halfilé,
egy fél citrom leve,
1 húsleveskocka,
bors, babérlevél,
egy kiskanál paradicsompüré,
egy doboz fehérbab konzerv vagy 15 dkg fehér bab.

Elkészítés:

A halat kétujjnyi darabokra vágjuk, citromlével megöntözzük, és fél óráig állni hagyjuk. Másfél liter vizet felforralunk, feloldunk benne egy húsleveskockát, néhány szem borssal, egy babérlevéllel és egy kiskanál paradicsompürével ízesítjük, beledobjuk a halszeleteket, és 10 percig forraljuk. Utána hozzáadunk egy fél doboz konzerv fehérbabot a levével együtt, és még egyszer felforraljuk, pirított kenyérszeletekkel kínáljuk. Ha szárazbabból készítjük, akkor azt sós vízben puhára főzzük, és a kész levesbe öntjük.

Kiemelt partnerünk