3 chayote, meghámozva, kimagozva és felszeletelve,
1 ek. liszt,
1 l csirkehúsleves (kockából),
só, bors,
20 dkg főtt csirkemell kockákra vágva,
2 ek. vaj,
2 ek. finomra vágott korianderzöld,
1 hagyma finomra vágva,
petrezselyemzöld vagy metélőhagyma,
2 gerezd zúzott fokhagyma
A chayotét sós vízben, lassú tűzön puhára főzzük. Lecsöpögtetjük, de a főzőlevet félretesszük. A zöldségeket turmixgépben péppé őröljük, szükség szerint közben kevés főzőlét adva hozzá, majd 5 dl főzőlével együtt egy lábosba tesszük. Egy másik lábosban közepes tűz fölött megolvasztjuk a vajat, és üvegesre pároljuk benne a hagymát, valamint a fokhagymát. Hozzákeverjük a lisztet, és közepes hőmérsékleten, állandóan keverve további 1 percig sütjük. Felöntjük annyi csirkehúslevessel, hogy sima mártást kapjunk, majd az egészet a maradék húslevessel együtt a zöldségpüréhez adjuk, és alaposan összekeverjük. Megsózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön még 2-3 percig főzzük. Beletesszük a csirkemellet, és annyi ideig főzzük, hogy a hús jól átmelegedjen.
Előmelegített tálban kínáljuk, a tetejét a finomra vágott zöldfűszerrel díszítjük.
Változat: Elkészíthetjük sütőtökből is.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges