Mexikói bab darált hússal recept

Mexikói bab darált hússal recept

Hozzávalók:
30 dkg vörös bab,
3 fej hagyma,
2 evőkanál olaj,
40 dkg darált marhahús,
2 db kis csípős paprika,
3 dl csirkeleves,
1 doboz (40 dkg) mexikói zöldparadicsom,
1 pirospaprika,
2 gerezd fokhagyma,
fél kanál oregáno,
fél kávéskanál kurkuma,
fél kávéskanál chilipor,
só.

Elkészítés:

      A babot éjszakára beáztatjuk 1 l vízbe. Másnap áztató vízzel együtt feltesszük főni, és majdnem puhára főzzük. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és forró olajon a darált hússal lepirítjuk. A szárított fűszerpaprikát csíkokra vágjuk, és beáztatjuk a csirkelevesbe. A konzerv paradicsomot levétől lecsöpögtetjük, darabokra vágjuk, és a húshoz adjuk. Ezután a többi hozzávalót, a fűszerpaprikát a csíkokra vágott paprikát, a kis kockákra vágott fokhagymát az oreganót, a kurkumát, a sót, a chilit s végül a csirkelevest is a húshoz adjuk. A darált húst körülbelül 2 órán át pároljuk gyenge tűzön, fedő nélkül úgy, hogy a leve besűrűsödjék. Ezután hozzáadjuk a lecsöpögtetett babot, és további 30 percig főzzük.

Elkészítés ideje: 3 óra