Májas levesgaluska recept

Recept elkészítése:

Májas levesgaluska recept

Hozzávalók:
1 tojás,
5 dkg sertés-, marha- vagy szárnyasmájkrém,
2 evőkanál liszt,
1 púpozott mokkáskanál majoránna,
mokkáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors.

Elkészítés:

      A tojást habosra verem, belekeverem a sót, a majoránnát és a törött borsot, majd hozzáadom a villával szétnyomkodott májkrémet. Jól összekeverem a fűszeres tojással, ezután pedig a lisztet is hozzáadom. (Ha túl kemény lenne a massza, egy evőkanál vízzel hígítom.) Ha már teljesen elkeveredett minden alkotórész, akkor mokkáskanállal vagy galuskaszaggatóval beleszaggatom a forrásban lévő csontlevesbe vagy zöldséglevesbe, esetleg csak húsleveskockával, vagy Vegetával ízesített vízbe. Pillanatok alatt megfő.

Elkészítés ideje: 20perc

vissza a főoldalra

Receptek kategória: