Lazacfilé recept

Recept elkészítése:

Lazacfilé recept

Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
5 evőkanál száraz fehér-bor,
1 babérlevél,
1 l víz,
50 g magozott fehér- vagy kékszőlő,
4 lazacfilé (175-175 g),
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 evőkanál liszt,
4 evőkanál főzőtejszín (20% zsírtartalmú),
só,
fehér bors,
4 kisebb szőlőfürt ízlés szerint.

Elkészítés:

      A vöröshagymát és a fokhagymát megtisztítjuk. A hagymát szeletekre vágjuk, a fokhagymát megfelezzük. Nagy átmérőjű edényben erős lángon felforraljuk a bort, hagymát, fokhagymát, babérlevelet és a vizet, majd lefedve S percig csendesen főzzük. A szőlőszemeket meg- mossuk, felitatjuk róluk a nedvességet, majd megfelezzük őket. A lazacfiléket beletesszük a lébe. A folyadékot ismét felforraljuk, majd azonnal lejjebb vesszük a hőfokot, és a halat 8-10 percig közepes hőmérsékleten benne hagyjuk, míg a hús tömör és villával könnyen szétszedhető nem lesz. A kész filéket tálon elrendezzük, majd melegre tesszük. A főző-lét mérőedénybe szűrjük. A vajat felolvasztjuk. Liszttel rántást készítünk. Kevergetve 200 ml főzőlevet adunk hozzá és felforraljuk. 3-4 perc múlva belekeverjük a megfelezett szőlőszemeket és a tej-színt. Felforrósítjuk, de már nem forraljuk, majd sóval és borssal ízesítjük. A szószt elosztjuk a halfiléken. A szőlőt megmossuk, lecsepegtetjük, ezzel díszítjük a halat, és rögtön tálaljuk.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: