Recept elkészítése:
Füstölt lazac pástétom recept
Hozzávalók:
100 g szeletekre vágott füstölt lazac,
100 g lágy tejszínes friss sajt,
1 ek. vágott metélőhagyma,
1 ek. frissen aprított kapor vagy 1 tk. szárított kapor,
fekete bors,
kaporlevél, ízlés szerint.
Elkészítés:
A lazacot éles késsel keskeny csíkokra vágjuk. Mixerben sima állagú masszát készítünk a lazacból, a friss sajtból, citromléből, metélőhagymából és kaporból. A lazacpürét borssal ízesítjük, és kis tálkába öntjük. Lefedjük, és 15 percig vagy a felszolgálásig hideg helyen tartjuk. A kaporleveleket megmossuk, szárazra töröljük, a kész pástétomra helyezzük, és tálaljuk.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges