Zöldséges burgonyasaláta – másképpen recept

Recept elkészítése:

Zöldséges burgonyasaláta – másképpen recept

Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
2 közepes nagyságú sárgarépa,
1 nagy, savanykás alma,
1 nyers salátauborka,
1 csokor zöldhagyma zöld szárával együtt,
2 csokor petrezselyemzöld,
1 csokor piros hónapos retek,
1 dl száraz fehérbor,
fél dl olaj,
2 dl ketchup,
1 evőkanál mustár,
1 mokkáskanál törött bors,
1 teáskanál currypor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      A meghámozott, főtt burgonyát hagyom teljesen megdermedni, illetve előző nap megfőzöm, és jól lehűtöm a hűtőszekrényben. Salátástálban elkészítem a mártást: a ketchupot, a bort, a mustárt, az olajat, és a fűszereket simára keverem, beleteszem a nagyon vékonyra karikázott újhagymát zöldjével együtt és belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra aprított petrezselyem zöldet. A megmosott, héjas uborkát, a megtisztított, nyers sárgarépát és a héjas, kicsumázott almát az almareszelő durva fokán szép, hosszú szálakra reszelem és belekeverem a mártásba. A dermedt burgonyát ugyancsak megreszelem és hozzáadom, majd az egészet óvatosan, villával átforgatom, és lefedve néhány óráig hűtöm. Tálalás előtt a megtisztított piros retekből gusztusos díszeket farigcsálok, és a tetejére rendezem.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: