Zöldséges burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Zöldséges burgonyaleves recept

Hozzávalók:
25 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, karalábé, zeller),
25 dkg tisztított burgonya,
fél liter tej,
1 kicsi fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
késhegynyi majoránna,
2 db tyúkhúsleves-kocka,
kevés só,
2 evőkanál olaj,
1 evőkanál finomliszt.

Elkészítés:

      A meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, a megtisztított, ugyancsak kockákra vágott zöldséget és a finomra aprított vöröshagymát a felhevített olajon fedő alatt megpárolom, közben időnként megkeverem. Ha zsírjára sült, ráhintem a lisztet, és együtt pirítom néhány percig, majd apránként felöntöm félliternyi hideg vízzel. Jól összekeverem, és lassan felforralom. Csak ezután öntöm hozzá a tejet, végül beleteszem a húsleveskockákat, a zúzott fokhagymát, a majoránnát és a sót. Újraforrása után öt percig főzöm. Forrón tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: