Zöldpaprikás burgonyakocka recept

Recept elkészítése:

Zöldpaprikás burgonyakocka recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
50 dkg zöldpaprika,
4 db egész tojás,
4 evőkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 mokkáskanál currypor,
1 púpozott teáskanál só,
kevés olaj a tepsihez.

Elkészítés:

      A főtt, meghámozott burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem. A zöldpaprikát megmosom, kicsumázom, és ugyancsak lereszelem. A tojásokat habosra verem. A vöröshagymát tisztítás után finomra aprítom, majd a felforrósított olajon megfuttatom. Ezután a tűzről lehúzva belekeverem a sót, a borsot és a curryport. Hagyom kihűlni, és összekeverem a habosra felvert tojással. A reszelt burgonyát és a reszelt zöldpaprikát jól összekeverve belesimítom egy kikent, mélyebb tepsibe vagy tűzálló tálba, és ráöntöm a fűszeres-hagymás tojást. Villával megszurkálom, hogy a tojás befolyhasson a reszelék közé. Az előmelegített forró sütőbe tolom harminc-negyven percre, illetve addig sütöm, amíg a teteje szép piros nem lesz. Kockákra vágva, salátával tálalom ezt az igen egyszerű, ám nagyon jóízű, olcsó ételt.

Elkészítési ideje: kb. 105 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: