Zöldfűszeres burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Zöldfűszeres burgonyaleves recept

Hozzávalók:
40 dkg hámozott, egész burgonya,
1 csokor tárkony,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evőkanál olaj,
1 kicsi fej vöröshagyma,
1 szál sárgarépa,
1 evőkanál vegeta,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 teáskanál finomliszt,
1 dl tejföl.

Elkészítés:

      A megtisztított nyers burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem. A felforrósított olajon megpirítom a megtisztított és nagyon finomra vágott vöröshagymát, ezután ráteszem a reszelt burgonyát, majd hozzáadom az ugyancsak megtisztított és lereszelt sárgarépát. Néhány percig az egészet együtt pirítom. Ezután felöntöm nyolc deci vízzel, belekeverem a vegetát és a törött fehér borsot. Fedő alatt puhára főzöm. Közben a tejfölt simára keverem a liszttel és fél deci vízzel, majd besűrítem vele a levest, amelyet legalább öt percig forralok. Közben néhányszor megkeverem, végül beleteszem a megmosott és nagyon finomra aprított petrezselyem zöldet meg a tárkony zöldet. Éppen csak egyet forralok még rajta, máris eloltom alatta a lángot, de lefedve tartom tálalásig.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: