Virslis burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Virslis burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
2 pár virsli,
50 dkg héjában főtt burgonya,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl majonéz,
1 dl tejföl,
2 dl kefir,
1 púpozott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só,
1 teáskanál mustár.

Elkészítés:

      A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, a kefirrel, a mustárral, a törött borssal és a sóval. A vöröshagymát megtisztítom, kis kockákra vágom, és leves-szűrőben, kevés, forrásban lévő vízbe téve az újraforrástól számított három percig főzöm, majd leszűröm. A burgonyát meghámozom és, kockákra vágom, a virslit műanyag "bőrétől" megfosztva, ugyancsak forrásban lévő vízbe teszem és az újraforrástól számított öt percig főzöm. Ezután még tűzforrón karikákra vágom, és azonnal a mártásba rakom a meleg, leszűrt hagymával együtt. Végül a burgonyakockákat is beleteszem, az egészet jól összekeverem, és hagyom teljesen kihűlni. Szorosan lefedve legalább egy napra jégbe hűtöm, hogy az ízei jól összeérjenek.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: