Vegyes zöldségtál burgonyával recept

Recept elkészítése:

Vegyes zöldségtál burgonyával recept

Hozzávalók:
1 kg burgonya,
25 dkg paradicsompaprika,
25 dkg gomba,
25 dkg mirelit,
morzsolt csemegekukorica,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 dl tejföl,
1 evőkanál finomliszt,
1 teáskanál pirospaprika,
1 közepes fej vöröshagyma,
8 dkg füstölt szalonna,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A füstölt szalonnát nagyon apróra vágom, zsírját kiolvasztom, majd ráteszem a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát. Üvegesre fonnyasztom, és a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután kissé hagyom lehűlni, összekeverem a tejföllel, a liszttel, a fűszerekkel és a megmosott, apróra metélt petrezselyemzölddel. Tepsibe rakom a meghámozott és egyforma, apró kockákra vágott burgonyát, belekeverem a megmosott, kicsumázott és ugyancsak felkockázott paradicsompaprikát, meg a tisztított és apró kockákra aprított gombát. Belekeverem a még fagyos kukoricát, majd a tejfölös-paprikás mártással nyakon öntve, lefedem és az előmelegített, forró sütőbe tolom. Harminc-negyven percig párolom, ezután a fedőt levéve, pirosra pirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: