Újburgonya-saláta recept

Recept elkészítése:

Újburgonya-saláta recept

Hozzávalók:
50 dkg apró szemű újburgonya,
2 csokor piros, hónapos retek,
4 db kemény paradicsom,
1 csokor zöldhagyma (zöld szárával együtt),
10 dkg reszelt rokfort (márványsajt),
3 dl kefir,
kevés só,
fél citrom leve,
csipet cukor,
3 evőkanál salátaolaj,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A kefirt simára keverem az olajjal, a törött borssal, a citromlével és a cukorral, majd belekeverem a reszelt rokfort felét és a zöldhagyma megmosott, nagyon vékonyra karikázott zöld szárát. Szorosan lefedve jól lehűtöm. Közben az újburgonyát sós vízbe teszem, majd negyed óráig hagyom ázni, így könnyebben lejön a héja. A megtisztított apró burgonyaszemeket egyben hagyom és sós, forrásban lévő vízbe téve az újraforrástól számított öt-nyolc percig főzöm (a burgonyaszemek nagyságától függően). Közben a piros retket szárától megtisztítom, megmosom, és héjastól vékony karikákra vágom. Ezután a leszűrt burgonyát is felkarikázom, majd az egészet összekeverem a megtisztított és hajszálvékony karikákra vágott zöldhagymával. Ráöntöm a mártást, és jól átforgatva hagyom teljesen kihűlni. Lefedve érlelem néhány órán keresztül a hűtőszekrényben. Közvetlen tálalás előtt keverem hozzá a felszeletelt paradicsomot és azonnal kínálom.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: