Tojásos töltött burgonya recept

Tojásos töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
3 db egész tojás,
1 teáskanál mustár,
1 kis fej vöröshagyma,
5 dkg vaj (vagy margarin),
2 dl tejföl,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, héjában, sós vízben megfőzöm, majd meghámozom, és keresztben félbevágom. A belsejét kivájom, az alját egyenesre vágom, hogy megálljon a tepsin, amelyet előzőleg kevés olajjal kikenek. Míg a burgonya fő, két tojást megfőzök, és meghámozva még melegen összetöröm. Három deka vajjal összekeverem, hozzáadom a nyers, habosra felvert tojást, az összetört burgonyaforgácsot, a mustárt, a fűszereket és a megtisztított, lereszelt vagy fokhagymaprésen átnyomott hagymát. Egy evőkanál tejföllel lazítom, majd a masszát beletöltöm a burgonyák üregébe. A tepsin jó szorosan, egymás mellett elhelyezem a megtöltött burgonyákat, a maradék tölteléket rákenem a tetejükre, és a maradék olvasztott vajjal meg egy kevés sóval elkevert tejföllel lelocsolom. Az előmelegített, forró sütőben szép pirosra megsütöm és csípős csalamádéval tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók