Tojásos krumplileves recept

Recept elkészítése:

Tojásos krumplileves recept

Hozzávalók:
30 dkg megtisztított burgonya,
4 db egész tojás,
2 dl tejföl,
1 babérlevél,
ízlés szerint kevés ecet,
1-2 teáskanál cukor,
1 mokkáskanál koriandermag,
1 mokkáskanál mustármag,
1 evőkanál vegeta,
1 csokor kaporzöld (vagy 1 mokkáskanál tört kapormag),
1 teáskanál finomliszt.

Elkészítés:

      A meghámozott burgonyát apró kockákra vágom és felöntöm nyolc deci vízzel. Megsózom, beleszórom a fűszereket és puhára főzöm. A tejfölben és fél deci vízben simára keverem a lisztet, majd besűrítem vele a levest. Ezután a cukorral ízesítem, végül a feltört tojásokat egyenként, óvatosan, evőkanállal úgy eresztem bele a forrásban lévő levesbe, hogy azok lehetőleg egyben maradjanak. Tíz percig forralom a levest anélkül, hogy megkeverném, végül a megmosott és finomra vagdalt kaporral meg az ecettel ízesítem. Tálalás előtt kiszedem belőle a babérlevelet, és forrón rakom az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: