Tojásos burgonya II. recept

Recept elkészítése:

Tojásos burgonya II. recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
5 db egész tojás,
1 evőkanál enyhén csípős mustár,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 evőkanál finomliszt,
2 gerezd fokhagyma,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
2 dl tejföl,
10 dkg reszelt sajt (bármilyen lehet, több fajta is, vegyesen),
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Négy tojást habosra felverek, összekeverem egy deci tejföllel, sóval, borssal és a zúzott fokhagymával. Egy serpenyőben felforrósítom az olajat, és a fűszeres tojásból keverés nélkül egy nagy tojáslepényt sütök. A megsült lepényt deszkára borítom, és apró kockákra felvagdalom. A főtt burgonyát meghámozom, és ugyancsak kockákra vágva beleterítem egy tepsibe. Megsózom és rászórom a megtisztított, felkockázott vöröshagymát. Kissé összekeverem, és rászórom a tojáslepénykockákat. A maradék nyers tojássárgáját kikeverem az olvasztott, de már nem meleg vajjal és a liszttel, majd hozzáadom a maradék tejfölt és a mustárt, végül beleforgatom a tojásfehérjéből vert kemény habot is. Ezt a habos-fűszeres masszát rákenem az étel tetejére és a reszelt sajtot rászórva, szorosan befedem. Az előmelegített forró sütőbe tolom, és harminc percig párolom, majd a fedőt levéve kissé megpirítom a tetejét. Salátával nagyon ízletes, ám egyszerű étel. (Vigyázat, a sajt miatt hamar megbarnulhat!)

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: