Tejfölös-babéros burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Tejfölös-babéros burgonyaleves recept

Hozzávalók:
40 dkg burgonya,
2 babérlevél (vagy 1 csapott mokkáskanál babérlevélpor),
2 dl tejföl,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
1 teáskanál nem csípős mustár,
1 evőkanál finomliszt,
2 evőkanál olaj,
csipetnyi kristálycukor.

Elkészítés:

      A burgonyát meghámozom, és egyforma kis kockákra vágom, majd fazékba téve ráöntök hét deci vizet. Megsózom, megborsozom, beleteszem a babérlevelet és fedő alatt puhára főzöm. Közben a felhevített olajon folyamatosan kevergetve beleteszem a megtisztított és nagyon finomra aprított vöröshagymát. Felöntöm három deci hideg vízzel és azonnal simára keverve, felforralom. Folytonos keverés közben pár percig főzöm, ezután egy finom szűrőn keresztül belecsorgatom a levesbe. Beletöltöm még a mustárral simára kevert tejfölt is, és az egészet felforralva öt percig főzöm, közben kevergetem, végül a csipetnyi cukorral ízesítem. Tálaláskor a babérlevelet kiveszem belőle, és a levest jó forrón teszem az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: