Tejfölben sült gombás burgonya recept
Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
3 dl tejföl,
30 dkg gomba,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 gerezd fokhagyma,
1 evőkanál finomliszt,
ízlés szerint só,
4 dkg füstölt szalonna,
1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A nyers burgonyát megtisztítom, egyforma kockákra vágom és beleterítem egy tepsibe. Megsózom és félreteszem. A gombát gondosan megmosom, földes szárától megtisztítom, és vékony szeletkékre vagdalom. A felforrósított olajon kiolvasztom az apróra metélt füstölt szalonna zsírját, majd ráteszem a gombaszeleteket. Megsózom, megborsozom, belekeverem az ugyancsak apróra vágott petrezselyem zöldet, és fedő alatt, saját levében puhára párolom. Ezután zsírjára sütöm, belekeverem a megtisztított és szétzúzott fokhagymát. Hagyom kissé kihűlni, addig a tejfölben simára keverem a lisztet, végül összevegyítem a párolt gombával. A gombás krémet rákenem a burgonya tetejére, és befedve addig pirítom, amíg a burgonya meg nem puhul. Ezután fedetlenül addig pirítom tovább, amíg a tetején ropogós kéreg keletkezik.
Elkészítési ideje: kb. 75 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges