Szezámmagos burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Szezámmagos burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
10 dkg szezámmag,
20 dkg marinált paradicsompaprika,
1 dl ecetes paprika-lé,
3 evőkanál olaj,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanálnyi méz,
ízlés szerint só,
1 evőkanál mustár (aki szereti,
csípőset is tehet bele),
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A paprika-lébe belekeverem az olajat, a mustárt, a megtisztított és zúzott fokhagymát, a megmosott, finomra vágott petrezselyem zöldet, a mézet, a törött borsot és a sót. A meghámozott burgonyát a marinált paradicsompaprikával együtt kis kockákra vágom, majd ráöntöm a mártást. A szezámmagot teflonozott serpenyőbe vagy palacsintasütőbe szórom és kis lángon, folytonos keverés közben világos zsemleszínűre pirítom. Egyetlen pillanatra sem szabad magára hagyni, mert nagyon gyorsan pirul! Ráöntöm a salátára, és jól átkeverve hagyom kihűlni, majd lefedve teszem a hűtőszekrénybe.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: