Szardíniás rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Szardíniás rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
40 dkg friss paradicsom,
2 kis doboz bármilyen,
paradicsomos halkonzerv,
10 dkg reszelt sajt,
fel citrom reszelt héja,
3 gerezd fokhagyma,
3 dl tejföl,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      A főtt, meghámozott és karikákra vágott burgonya felét egy közepes nagyságú tepsiben elterítem. Megsózom, majd elosztom rajta a fele mennyiségű paradicsomot. A halat paradicsomos olajától leszűröm, villával összetöröm és rászórom a burgonyára. A tejfölt, a halkonzerv levét, a citromhéjat, a törött borsot és a zúzott fokhagymát összekeverem, majd a felét rálocsolom az ételre. A rétegezést reszelt sajttal, és burgonyával folytatom. Újabb réteg paradicsom, haldarabkák, öntet következik, végül a reszelt sajt rászórásával fejezem be. A tepsit fedetlenül tolom be az előmelegített forró sütőbe, és addig sütöm, amíg ropogósra nem sül a teteje.

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: