Svéd burgonyafelfújt recept
Hozzávalók:
80 dkg burgonya,
4 kis fej vöröshagyma,
fél tubus szardellapaszta,
3 db egész tojás,
2 dl tejszín (vagy tej),
fél citrom leve és reszelt héja,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál vaj (vagy margarin),
a formához kevés margarin és liszt.
Elkészítés:
A vöröshagymát meghámozom, és apró kockákra vágom. A nyers burgonyát hámozás után ugyancsak felkockázom. A tojás sárgákat összekeverem a citromhéjjal, a szardellapasztával és a törött borssal. Apránként, felváltva a zsemlemorzsával, a tejszínt is belekeverem, végül az olvasztott, de már hideg vajjal meg a citromlével összekeverem. A tojásfehérjékből kemény habot verek és belevegyítem a tojássárgás-tejszínes keverékbe. Egy kerek tortaformát a vajjal kikenek, kevés liszttel beszórom, majd beleöntöm a hagymakockákkal elkevert burgonyakockákat. Ráöntöm a tejszínes mártást. Betolom az előmelegített, forró sütőbe és közepes lángon addig sütöm, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálca már száraz marad. Tálra borítom és felvágva, meleg tányérokra adagolom.
Elkészítési ideje: kb. 85 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges