Spenótos burgonyakrokett recept

Spenótos burgonyakrokett recept

Hozzávalók:
1 zacskó (kb. 40-50 dkg) mirelit spenót,
50 dkg burgonya tisztán mérve,
5 dkg füstölt szalonna,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 db egész tojás,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A burgonyát hámozás után nyersen lereszelem, és azonnal összekeverem a felengedett és levéből alaposan kinyomkodott spenóttal, a ledarált füstölt szalonnával és a megtisztított, nagyon finomra aprított vöröshagymával. Ezután hozzákeverem a felvert tojást és a fűszereket, végül a tisztított, összezúzott fokhagymával ízesítem. Nedves kézzel kis kroketteket (rudacskákat) formázok belőle és a zsemlemorzsában megmártva bő, forró olajban piros-ropogósra sütöm. A felesleges olajat lecsöpögtetem és hideg, paradicsomos-vagy sajtmártással tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók