Sonkás burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
20 dkg főtt füstölt sonka vagy tarja (esetleg párizsi),
2 db közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka,
másfél dl majonéz,
2 dl tejföl,
2 db savanykás alma,
1 késhegynyi füstízű só,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött bors.
Elkészítés:
A saláta mártásához a majonézt simára keverem a tejföllel, a megtisztított és összezúzott fokhagymával, a füstízű sóval és a többi fűszerrel. A meghámozott főtt burgonyát kis kockákra vágom, a sonkát, az uborkát úgyszintén felkockázom, és a héjas almát kicsumázva felaprítom. Az anyagokat belekeverem a mártásba, végül az egészet jól összekeverem, és lefedve néhány órán keresztül érlelem a hűtőszekrényben. (Ha nincs füstízű só, akkor csak füstölt sonkával készítsük.)
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges