Sajtos rántott burgonya recept

Sajtos rántott burgonya recept

Hozzávalók:
12 db kicsi, egyforma burgonya,
10 dkg reszelt parmezán (jellegű) sajt,
2 db egész tojás,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
5 dkg füstölt szalonna,
1 gerezd fokhagyma,
finomliszt és zsemlemorzsa a bundázáshoz,
olaj a sütéshez.

Elkészítés:

      A megmosott burgonyát héjában megfőzöm, és még melegen meghámozom. Hosszában, almakiszúróval úgy vájom ki a ki a belsejét, hogy mind a két vége lyukas legyen. A töltelékhez egy tojás sárgáját összekeverek a nagyon apróra vágott vagy ledarált füstölt szalonnával, hozzáadom a reszelt sajtot, a sót, a borsot, és a megtisztított, zúzott fokhagymát. Kés segítségével a tölteléket beletömködöm a burgonya két végén lévő nyílásba, és lisztbe mártva megforgatom a maradék felvert, sóval, borssal fűszerezett tojásban. Ezután zsemlemorzsába hempergetem és bő, forró olajban, de takaréklángon szép piros-ropogósra megsütöm. A felesleges olajat papírtörölközőre téve lecsöpögtetem, és tartármártással vagy friss zöldségből készült salátával tálalom. A kivájt burgonyaforgácsot kevés vajjal és sóval, borssal összekeverve, szendvicskrémnek használom fel egy más alkalommal.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

The Mountain - 3D pólók