Reszelt burgonya-saláta recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
2 db nagy savanykás, kemény alma,
2 db közepes nagyságú ecetes (csemege) uborka,
2 szál közepes nagyságú sárgarépa,
4 evőkanál olaj,
2 dl tejföl,
1 dl ecetes uborka lé,
ízlés szerint só,
1 evőkanál méz,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor friss zellerzöld (el is hagyható).
Elkészítés:
Az előző nap héjában megfőtt és meghámozott, dermedt burgonyát az almareszelő durva fokán lereszelem. Az almát kicsumázom, és héjastól lereszelem a megtisztított sárgarépával és a héjas uborkával együtt. Az egészet salátástálba öntöm. A mártáshoz az uborkalevet összekeverem a tejföllel, a mézzel, a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, az olajjal, a megmosott, és finomra vágott zellerzölddel, majd rálocsolom a salátára. Az egészet jól összeforgatom, végül szorosan lefedem, és a hűtőszekrényben érlelem néhány órán keresztül.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges