Pórés krumplileves recept
Hozzávalók:
1 szál póréhagyma,
50 dkg burgonya,
2 dl tejföl,
3 evőkanál olaj,
2 db marhahúsleves-kocka,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió,
ugyanennyi törött fehér bors,
kevés só.
Elkészítés:
A póréhagymát megtisztítom a külső fonnyadt, sérült részétől, majd zöldjével együtt hajszálvékony karikákra vágom. A burgonyát megtisztítom, és ugyancsak felkarikázom. Az olajat megforrósítom, ráteszem a póréhagymát és megsózom, majd lefedve üvegesre párolom. Ezután ráteszem a burgonyakarikákat és felöntöm nyolc deci vízzel. Beleszórom a fűszereket, beleteszem a húsleves kockát, és az egészet megfőzöm. Ha a burgonya már teljesen puha, akkor két evőkanálnyit kiveszek a levesből, és turmixgépbe téve egy deci vízzel, meg egy deci levessel péppé zúzom, végül belekeverem a tejfölt. A burgonyás tejfölt beleöntöm a levesbe, és jól kiforralom.
Elkészítési ideje: 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges