Pirított burgonya – másképp recept

Recept elkészítése:

Pirított burgonya – másképp recept

Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya,
25 dkg vöröshagyma,
5 evőkanál olaj,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      Az olajat felforrósítom és ráteszem a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát. Folytonos keverés közben üvegesre pirítom, majd összekeverem a közben meghámozott, darabokra vágott, kevés sós vízben megfőzött, leszűrt, villával összetört burgonyával. Ha teljesen összekeveredett, akkor egy teflonserpenyőben, vagy palacsintasütőben addig pirítom, amíg az alja piros-ropogós nem lesz. Ezután felkeverve ismét lepirítom egészen addig, amíg az egész hagymás-burgonya ropogósra nem pirul.

Elkészítési ideje: kb. 45 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: