Recept elkészítése:
Pirított burgonya – másképp recept
Hozzávalók:
75 dkg tisztított burgonya,
25 dkg vöröshagyma,
5 evőkanál olaj,
1 teáskanál só.
Elkészítés:
Az olajat felforrósítom és ráteszem a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát. Folytonos keverés közben üvegesre pirítom, majd összekeverem a közben meghámozott, darabokra vágott, kevés sós vízben megfőzött, leszűrt, villával összetört burgonyával. Ha teljesen összekeveredett, akkor egy teflonserpenyőben, vagy palacsintasütőben addig pirítom, amíg az alja piros-ropogós nem lesz. Ezután felkeverve ismét lepirítom egészen addig, amíg az egész hagymás-burgonya ropogósra nem pirul.
Elkészítési ideje: kb. 45 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges