Recept elkészítése:
Petrezselymes-vajas újburgonya recept
Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
8 dkg vaj,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanál só.
Elkészítés:
A megtisztított, megmosott újburgonyát egyforma darabokra vágom, és kevés sós vízben megfőzöm, majd leszűröm. A vajat serpenyőbe teszem és felmelegítem, ezután rádobom a leszűrt főtt burgonyát. Gyors keverés közben egy-két percig pirítom, majd rászórom a megmosott és lecsöpögtetett petrezselyem zöldet. Fedő alatt három-négy percig párolom, ezután megkeverem és a lángot elzárva alatta, tíz percig hagyom befedve, csak ezután tálalom.
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges