Recept elkészítése:
Petrezselymes újburgonya, II. recept
Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint só.
Elkészítés:
A megmosott, és meghámozott (illetve lekapart) újburgonyát, egyforma nagy- ságúra darabolom, és a felforrósított olajra teszem. Fedő alatt, időnként az edényt rázogatva, saját levében megpárolom. (Keverni nem szabad, mert a zsenge burgonya hamar szétesik!) Ha már megpuhult, beleszórom a finomra aprított petrezselyem zöldet, és fedő nélkül zsírjára sütöm. Csak az utolsó pillanatban sózom meg, vagy pedig ki-ki a saját tányérján hinti meg kevés sóval.
Elkészítési ideje: kb. 50 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges