Paradicsomos burgonya krémleves recept

Recept elkészítése:

Paradicsomos burgonya krémleves recept

Hozzávalók:
30 dkg tisztított, szétfövő burgonya,
fél liter paradicsom ivólé,
1 csokor zellerzöld,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint só,
kevés cukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál olaj,
5 dkg cérnametélt,
1 dl tejföl,
a díszítéshez 4 db kicsi, kemény paradicsom.

Elkészítés:

      A meghámozott, apróra darabolt burgonyát fél liter vízbe teszem. Megsózom, megborsozom, hozzárakom az ugyancsak meghámozott, negyedekbe vágott vöröshagymát és puhára főzöm. Ezután hagyom kissé kihűlni, majd az egészet péppé zúzom. A fazékba visszaöntve simára keverem a tejföllel és a paradicsomlével, meg a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott zöldfűszerek felével. Felforralva öt percig főzöm, közben folyamatosan kevergetem. Amíg a leves fő, a cérnametéltet a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, meleg vízzel leöblítem, és olajra szedve jól összekeverem. A leveses tányérokban elosztom. Rászórom a maradék apróra vágott zöldfűszereket és rámerem a tűzforró levest. A megmosott paradicsomokat felnégyelem, és a leves tetejére fektetem.

Elkészítési ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: