Morzsás újburgonya recept

Recept elkészítése:

Morzsás újburgonya recept

Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
15 dkg zsemlemorzsa,
5 dkg vaj (vagy margarin),
3 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál só,
3 evőkanál olaj.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, letisztítom, és egyforma darabokra vágom. Beleterítem egy kisebb tepsibe. Rálocsolom az olajat és erős lángon, fedetlenül, ropogósra megsütöm anélkül, hogy felkeverném, legfeljebb összerázom. Közben a vajat felolvasztom, rászórom a zsemlemorzsát, és csak annyi ideig hevítem, amíg a morzsa elkeveredik az olvasztott vajjal. Ezután a megsült burgonya tetejére szórom a vajas morzsát és leöntöm a megsózott tejföllel. Fedetlenül piros kérget sütök a burgonya tetejére.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: