Mogyorós burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt burgonya,
10 dkg tisztított, pörkölt amerikai mogyoró,
3 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
4 dl kefir,
ízlés szerint 1-2 evőkanál méz (vagy mesterséges édesítőszer),
1 evőkanál olaj.
Elkészítés:
A héjában főtt burgonyát meghámozom, és apró kockákra vágom. A megtisztított pörkölt mogyorót durvára töröm, vagy nagyobb lyukú darálón ledarálom és a forró olajon megpirítom. Ezután a kefirt összekeverem a mogyoróval, a zúzott fokhagymával, a sóval, a mézzel és a törött borssal, majd a mártást ráöntöm a burgonyára. Jól átkeverem, és lefedve legalább fél napra beteszem a hűtőszekrénybe, addigra összeérnek az ízei. (Dióval vagy mandulával épp olyan finom.)
Elkészítési ideje: kb. 60 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges