Mazsolás-citromos burgonya krémleves recept

Recept elkészítése:

Mazsolás-citromos burgonya krémleves recept

Hozzávalók:
30 dkg tisztított burgonya,
8 dkg mazsola,
fél citrom leve és reszelt héja,
2 dl tejföl,
ízlés szerint só és cukor.

Elkészítés:

      A meghámozott és darabokra vágott burgonyát, a megmosott citrom reszelt héját és a sót fazékba rakom, ráöntök nyolc deci vizet és puhára főzöm. Ha már nem nagyon forró, turmixban péppé zúzom, majd visszaöntöm a fazékba. Beleteszem a megmosott és a szárától megfosztott mazsolát, beleöntöm a citromlevet és az előzőleg simára kevert tejfölt. Folytonos keverés közben felforralom, öt percig főzöm, csak ezután ízesítem kevés cukorral. A citromhéjat kiszedem belőle, és a levest hagyom teljesen kihűlni. Lefedem, és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Előhűtött csészékben, hidegen teszem az asztalra.

Elkészítés ideje: kb. 50 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: