Májas töltött burgonya recept

Recept elkészítése:

Májas töltött burgonya recept

Hozzávalók:
8 db szép, nagy, egyforma burgonya,
1 nagyobb (10 dkg) májkonzerv (sertés- vagy marhamáj-krém),
1 db egész tojás,
2 dl tejföl,
1 teáskanál mustár,
1 teáskanál majoránna,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
1 teáskanálnyi só.

Elkészítés:

      A burgonyát megmosom, héjában megfőzöm, majd meghámozom, és keresztben kettévágom. Mindegyik fél burgonya aljáról levágok egy nagyon vékony lapot, hogy megálljon a tepsin. A fél burgonyákat kivájom, majd a forgácsokat nagyon apróra vágom. A töltelékhez a májkrémet összekeverem a habosra felvert tojással, hozzáadom a burgonyaforgácsot és a majoránnával, a törött borssal, a mustárral és a sóval ízesítem. Ezután belekeverem a megtisztított és nagyon apróra metélt (vagy lereszelt) vöröshagymát, és a megmosott, finomra vagdalt petrezselyem zöldet. A kivájt burgonyák üregét jól megpúpozva megtöltöm a fűszeres keverékkel, majd a megsózott tejföllel lelocsolom a tetejét. Előmelegített forró sütőben piros kérget sütök rá. Salátával kínálom.

Elkészítési ideje: kb. 80 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: