Lecsós burgonyasaláta recept
Hozzávalók:
50 dkg héjában főtt burgonya,
25 dkg zöldpaprika,
2 db kemény paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
2 dl ketchup,
2 gerezd fokhagyma,
4 evőkanál olaj,
ízlés szerint ecet,
1 teáskanál só,
ízlés szerint porcukor,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 púpozott teáskanál piros fűszerpaprika.
Elkészítés:
A főtt burgonyát meghámozom és hagyom kihűlni. Közben a megtisztított vöröshagymát a felforrósított olajon fedő alatt üvegesre párolom, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát. Ezután beleteszem a megmosott, kicsumázott és csíkokra vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymával és a törött borssal ízesítem, majd a tűzre visszatéve ugyancsak fedő alatt üvegesre párolom. (A paprikát nem szabad nagyon megpuhítani, inkább roppanjon a fogunk alatt.) Ezután belekeverem a nagyon vékony gerezdekre vágott paradicsomot és megsózom. A tűzről lehúzva beleöntöm a ketchupot, és a közben kihűlt, meghámozott, csíkokra vágott burgonyát. Kevés ecettel, kevés cukorral ízesítem, és a salátát hagyom teljesen kihűlni. Átkeverve légmentesen lefedem, és a hűtőszekrényben jól lehűtöm. Gazdagabb változata, ha kevés darált sonkát is belekeverek, akkor egy kiadós vacsorasalátának is megfelelő.
Elkészítési ideje: kb. 55 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges