Kukoricás burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Kukoricás burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
30 dkg mirelit morzsolt csemegekukorica,
60 dkg héjában főtt burgonya,
1 db piros paradicsompaprika,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 csokor snidling,
2 gerezd fokhagyma,
3 dl kefir,
4 evőkanál olaj,
1 teáskanál mustár,
1 mokkáskanál törött fekete bors.

Elkészítés:

      Először a mártást készítem el. A kefirbe belekeverem az olajat, a megtisztított és összezúzott fokhagymát, a mustárt, a borsot, a megmosott és finomra metélt petrezselyem zöldet. A meghámozott, már dermedt burgonyát vagy egészen apró (kukoricányi) kockákra aprítom, vagy pedig a húsdaráló durva fokán ledarálom, esetleg nagylyukú reszelőn lereszelem. A megmosott és kicsumázott paradicsompaprikát ugyancsak apróra vágom. A még fagyos kukoricát forrásban lévő sós vízbe teszem és az újraforrástól számított három percig főzöm, majd leszűröm. Az összes darabos hozzávalót belekeverem a mártásba, végül beleszórom a finomra aprított snidlinget. Lefedve teszem a hűtőszekrénybe, és néhány órán keresztül érlelem. (Csak teljesen megdermedt burgonyával lehet készíteni, ellenkező esetben a burgonya kenődik.)

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: