Recept elkészítése:
Krémsajtos krumpli-saláta recept
Hozzávalók:
60 dkg héjában főtt, már dermedt burgonya,
20 dkg tejszín krémsajt,
2 dl tejföl,
2 dl kefir,
2 csokor friss zellerzöld (vagy petrezselyemzöld),
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fehér bors,
2 gerezd fokhagyma.
Elkészítés:
A tejfölben simára keverem a krémsajtot és a kefirt, majd sóval, borssal, és a megtisztított, zúzott fokhagymával ízesítem. Ezután belekeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt zeller zöldet is. Jól lehűtöm. Közben a meghámozott burgonyát vékony csíkokra reszelem (vagy vágom). A mártásba beleforgatom a reszelt főtt burgonyát, majd lefedem, és a hűtőszekrényben két órán keresztül érlelem.
Elkészítési ideje: 50 perc.
Receptek kategória:
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges