Kolbászos burgonyaleves recept

Recept elkészítése:

Kolbászos burgonyaleves recept

Hozzávalók:
20 dkg füstölt kolbász (bármilyen puha kolbász lehet),
30 dkg tisztított burgonya,
2 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál finomliszt,
1 mokkáskanál majoránna,
1 gerezd fokhagyma,
késhegynyi törött köménymag,
1 teáskanál piros fűszerpaprika,
1 evőkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
ízlés szerint só,
1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítés:

      A felforrósított olajon üvegesre pirítom a megtisztított és apróra metélt vöröshagymát, majd a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát, és azonnal ráöntök két evőkanál vizet. A tűzre visszatéve belerakom a tisztított és egyforma karikákra vágott nyers burgonyát, és felöntöm nyolc deci vízzel. Felforralva fedő alatt puhára főzöm, csak ezután karikázom bele a bőrétől megfosztott kolbászt. (A kolbász bőre könnyűszerrel lejön, ha meleg vízbe rakjuk, majd a vízből kivesszük, és öt percig hagyjuk szikkadni.) A meg- tisztított és zúzott fokhagymával, a tört köménymaggal és a majoránnával ízesítem, végül beleöntöm a liszttel és fél deci vízzel simára kevert tejfölt. Folytonos keverés közben öt percig főzöm, ezután beleszórom a megmosott és apróra metélt zöldpetrezselymet. A lángról lehúzva ezzel már nem forralom, csak lefedve hagyom állni tíz percig. Forrón tálalom.

Elkészítési ideje: kb. 55 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: