Kapros-túrós csuszaburgonya recept

Recept elkészítése:

Kapros-túrós csuszaburgonya recept

Hozzávalók:
1 kg újburgonya,
25 dkg juhtúró,
3 dl tejföl,
10 dkg füstölt szalonna,
1 csokor friss kapor,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Az újburgonyát alaposan megmosom, letörülgetem, de nem tisztítom meg. Egyforma darabokra aprítom, jól megsózom és beleterítem egy közepes nagyságú tepsibe. A füstölt szalonnát nagyon apró kockákra vágom, zsírját kiolvasztom és a tepertőt leszűrve, félreteszem. A visszamaradt szalonnazsírt összekeverem a juhtúróval és a megmosott, finomra metélt kaporral, majd egy deci tejföllel simára keverve, rákenem a burgonya tetejére. Alufóliával szorosan lefedem a tepsit, és az előmelegített forró sütőben harminc percig közepes lángon párolom, majd a fedőt levéve, lelocsolom a maradék tejföllel és ráhintem a pörcöt. Pár percig pirítom, és tűzforrón teszem tányérokra.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: