Kapros rakott burgonya recept

Recept elkészítése:

Kapros rakott burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
3 db egész tojás,
25 dkg félzsíros tehéntúró,
1 kis fej vöröshagyma,
2,5 dl tej,
2 evőkanál búzadara,
1 csokor kapor,
5 dkg vaj (vagy margarin),
1 mokkáskanál törött fehér bors,
késhegynyi őrölt szerecsendió virág,
1 teáskanál só.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát meghámozom, és karikákra vágva beleterítem egy lapos, nagyobb tepsibe. Megsózom. A tojás sárgákat kikeverem az olvasztott, de már hideg vajjal, és apránként hozzáadom a tejet, a búzadarát, a nagyon finomra aprított kaprot és az összes fűszert. A tehéntúrót villával simára töröm és hozzákeverem a tojásos keverékhez. Végül a tojások fehérjéből vert kemény habbal óvatosan összekeverem, és a masszát a burgonyára kenem. Előmelegített forró sütőbe tolom, közepes lángon addig sütöm, amíg szép piros-barna kéreg nem sül a tetejére.

Elkészítési ideje: kb. 85 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: