Kagylós burgonyasaláta recept

Recept elkészítése:

Kagylós burgonyasaláta recept

Hozzávalók:
1 doboz kagylókonzerv,
10 dkg kagylótészta (száraztészta),
40 dkg héjában főtt burgonya (lehetőleg újburgonya),
1 egész citrom leve,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
4 evőkanál salátaolaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
4 gerezd fokhagyma,
fél dl konyak,
2 dl sűrű majonéz,
2 dl sűrű tejföl,
ízlés szerint só.

Elkészítés:

      Először elkészítem a mártást: a kagyló leszűrt olajos levét összekeverem a majonézzel, a salátaolajjal, a tejföllel, a citromlével, a konyakkal, a reszelt citromhéjjal és a borssal, végül hozzákeverem a zúzott fokhagymát és megsózom. A főtt, hámozott burgonyát apró kockákra vágom és belekeverem a mártásba. A tésztát a szokásos módon, sós vízben megfőzöm, leszűröm, meleg vízzel leöblítem és hozzákeverem a mártásos burgonyához. Végül az egymástól szétválasztott kagylódarabokkal óvatosan átforgatom. Lefedem, és a hűtőszekrényben legalább fél napig érlelem. Pirított kenyér-szeletkékkel teszem az asztalra.

Elkészítési ideje: kb. 60 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: