Kagylós burgonya recept

Recept elkészítése:

Kagylós burgonya recept

Hozzávalók:
1 kg héjában főtt burgonya,
1 doboz kagylókonzerv,
fél citrom leve és reszelt héja,
2 dl tejföl,
3 gerezd fokhagyma,
10 dkg reszelt füstölt sajt,
1 evőkanál finomliszt,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 evőkanál vegeta.

Elkészítés:

      A főtt burgonyát hámozás után vékony karikákra vágom, jól megsózom, majd összekeverem a megtisztított és apró kockákra vágott vöröshagymával. Beleterítem egy tepsibe. A kibontott kagylót leszűröm. A levét összekeverem a tejföllel, a citromlével, a citromhéjjal és a zúzott fokhagymával. Törött borssal, és vegetával fűszerezem. A kagylódarabokat elosztom a burgonya tetején, és a reszelt sajttal meghintem, majd rálocsolom a fokhagymás öntetet. Lefedem, és az előmelegített forró sütőbe tolom fél órára. Végül fedetlenül világosra pirítom a tetejét.

Elkészítési ideje: kb. 90 perc.

vissza a főoldalra

Receptek kategória: